Tunnista, tiedosta, toimi! – rasisminvastaisen viikon päätapahtuma

Rasisminvastaisen viikon päätapahtuma järjestetään Kumppanuustalo Hilmassa 25.3. klo 11-13. Luvassa on musiikkia, kättentaitotyöpajoja, pientä purtavaa, kasvomaalausta ja muuta toimintaa lapsille, suomen kielen työpaja, satuja eri kielillä jne. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton! Päätapahtuman lisäksi rasisminvastaisella viikolla julkaistaan some-kampanja Haminan kaupungin YouTube-kanavalla. Järjestäjinä: Haminan kaupunki, Haminan seurakunta, Kumppanuustalo Hilma, SPR Haminan Osasto, Hamina-Vehkalahden Pohjola-Norden ry, Rodnik ry, Yhteistä Tekemistä Haminan Ukrainalaisille -projekti, Haminan vastaanottokeskus.

Lähellä.fi – koulutukset 2023

Olethan huomannut, että Hyvinvoiva haminalainen -avustusten saamisen kriteerinä on yhdistyksen kirjautuminen Lähellä.fi -palveluun? Verkkopalvelu kokoaa yhteen palveluun kaikki yhdistysten, järjestöjen ja yhteisöjen tarjoamat toimintailmoitukset ja tapahtumat monialaisesti, paikallisesti ja valtakunnallisesti. Kansalaiset ja kuntien palveluohjauksesta vastaavat käyttävät palvelua tietolähteenään. Palveluun voivat kirjautua kaikki yleishyödyllistä toimintaa järjestävät tahot.

Perusdigitaidot omaava osaa kirjautumisen tehdä sivuston ohjeiden mukaisesti. Jos kuitenkin koet, että yhdistyksesi tarvitsee kirjautumisessa ja palvelun käytössä apua, niin ilmoittaudu mukaan Hilman järjestämään Lähellä.fi – koulutukseen.

Lähellä.fi – etäkoulutukset järjestetään Google Meetissä:

Jos koulutusajat eivät yhdistykselle sovi, ole yhteydessä Minnaan tai Marjuttiin, niin pyritään auttamaan asiassa muuna aikana.

Vie vanhus ulos – tule vapaaehtoiseksi!

Haluamme edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Yhdessä Haminan kaupungin ja seurakunnan kanssa toteutamme pienimuotoisen Vie vanhus ulos- kampanjapäivän jo toukokuussa. Tähän tarvitsemme juuri sinua, vapaaehtoiseksi!
Infotilaisuus vapaaehtoistoiminnasta järjestetään maanantaina 27.3.2023 klo 17:00 Kumppanuustalo Hilmassa, Kadettikoulunkatu 3, 49400 Hamina. Tarkoituksena on toteuttaa syksyllä 2023 varsinainen Vie vanhus ulos- kampanja kaikissa Haminan hoivakodeissa ja jatkaa tämän jälkeen vapaaehtoistoimintaa hoivakodeissa. Vapaaehtoiset koulutetaan ennen toimintaa. Voit osallistua yksittäiseen tempaukseen tai sitoutua pidemmäksi ajaksi mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoiseksi pääset ilmoittautumaan: https://www.lahella.fi/activities/4256708556

Järjestöjen kevätmyyjäiset!

Kumppanuustalo Hilma järjestää keskiviikkona 5.4.2023 klo 14-17 kevätmyyjäiset tukemaan yhdistysten varainhankintaa. Yhdistystoimijoiden tulee varata myyntipaikka 27.3. mennessä: kumppanuustalo.hilma@gmail.com tai 044 712 9210

Avoimet vertaistapaamiset muistisairaiden läheisille

Kaipaatko jonkun, jonka kanssa jakaa ajatuksia läheisen muistisairauden tuomista muutoksista? Ovatko tieto ja vinkit arjen sujumiseen tervetulleita? Tapaamisia ohjaa muistiluotsi. Lisätietoja p. 045 270 4003

Kumppanuustalo Hilma, Kadettikoulunkatu 3, Hamina, torstaisin 16.2., 16.3., 27.4., 25.5. ja 15.6.2023 klo 15–16.30

Digisulattelut 2023

Sotekin Digimotivaattorit järjestävät Kumppanuustalo Hilmassa digisulattelupäiviä. Päivissä käsitellään erilaisia digiaiheita omilla laitteilla.

  • ma 13.3. klo 12–16 (Pilvipalvelut, varmuuskopiointi)
  • ma 24.4. klo 12–16 (Digiturvallisuus)
  • ma 15.5. klo 12–16 (Tietokoneen peruskäyttö)

Lisätietoja: https://www.sotek.fi/digimotivaattori

MENNYT TOIMINTA